Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Καλωσήλθατε...

Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο astrology-lessons.blogspot.com. Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από το Βασίλη Παπαδολιά ως τόπος παρουσίασης σεμιναρίων, μαθημάτων και κύκλων συζήτησης σχετικών με την αστρολογία.

Ο Βασίλης Παπαδολιάς εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία πληροφορικής, ασχολείται όμως παράλληλα εδώ και αρκετά χρόνια με την Αστρολογία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει εκτενή αρθρογραφία σε ιστοσελίδες του ελληνικού Διαδικτύου, όπως το www.myhoroscope.gr ή το προσωπικό του ιστολόγιο astro-journal.blogspot.com. Επίσης έχει συνεργαστεί με την Αλεξάνδρα Α. στη δημιουργία του ελληνικού φόρουμ του Astrodienst, έχει λειτουργήσει τη Λέσχη Φίλων της Αστρολογίας και μεμονωμένες δημοσιεύσεις του έχουν αναρτηθεί στο περιοδικό Ζωή και Ζώδια. Έχει κάνει σπουδές στη Mayo School of Astrology ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια του Γιάννη Καλοκύρη.

Σκοπός του παρόντος ιστολογίου είναι να λειτουργεί ως πίνακας δημοσίευσης σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με μαθήματα αστρολογίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους στο πώς να χρησιμοποιήσουν την αστρολογία κυρίως προς την κατεύθυνση της αυτογνωσίας. Στα πλαίσια αυτά εξετάζονται:

- η βιωματική προσέγγιση της αστρολογίας
- η συστημική προσέγγιση της αστρολογίας από πλευράς κουλτούρας με την έννοια του να γίνει κατανοητό πώς σε κάθε εποχή καλούνταν να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες
- σχέσεις της αστρολογίας με άλλα συναφή γνωστικά αντικείμενα (ψυχολογία, εσωτερισμός, άλλες μέθοδοι πρόβλεψης)
- η θέαση εναλλακτικών συστημάτων με σκοπό την κατανόηση της υποκειμενικότητας της προσέγγισης

Στα πλαίσια αυτά οργανώνονται μαθήματα αλληλογραφίας και σεμινάρια για όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν καλύτερα αυτή την προσέγγιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου