Posted on 28 Νοεμβρίου 2021 by vassilis papadolias
Οι διελεύσεις είναι η βασικότερη μέθοδος πρόβλεψης στην αστρολογία, αλλά κι αυτή που συνήθως υποτιμάται. Ακολουθούν μερικές βασικές κατευθύνσεις για το πώς πρέπει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιούνται.
– Μία μεμονωμένη όψη ενός πλανήτη που είναι σε διέλευση από κάποιο γενέθλιο πλανήτη δε φέρνει απαραίτητα κάποιο σημαντικό γεγονός. Συχνά όταν έχουμε στον ουρανό σημαντικές κοσμικές όψεις (π.χ. αντίθεση Κρόνου Ουρανού) και αυτός ο σχηματισμός επηρεάζει κάποιο γενέθλιο πλανήτη τότε είναι πιο σίγουρο ότι θα έχουμε ένα ατομικό γεγονός. Άρα εξετάζουμε πάντα τις κοσμικές όψεις και αν μας πιάνουν κάπου στο χάρτη.
– Οι διελεύσεις από το γενέθλιο δεν είναι ο μόνος τρόπος να φανεί το γεγονός. Συχνά φαίνεται από διελεύσεις στο προοδευτικό ή ακόμα και στην ηλιακή επιστροφή. Δεν αρκεί να κοιτάζουμε τις διελεύσεις από το γενέθλιο, αλλά πρέπει να τις συνδυάζουμε και με άλλα συστήματα.
– Κοιτάζοντας το χάρτη των διελεύσεων πάνω στο γενέθλιο χάρτη συχνά δεν αποκαλύπτονται αμέσως όλες οι όψεις. Χρειάζεται να αφιερώνει χρόνο κανείς για να εντοπίζει και όψεις που μπορεί να μη φαίνονται αρχικά.
– Οι διελεύσεων των αργών πλανητών από προσωπικούς πλανήτες του γενέθλιου είναι οι πιο σημαντικές από άποψη γεγονότων και πρόβλεψης αλλά διαρκούν και πολύ, λόγω αναδρομής των αργών πλανητών μέσα στο έτος.
– Όταν ένας πλανήτης επηρεάζει ένα γενέθλιο και ξέρουμε ότι θα αναδρομήσει και θα ξαναπεράσει από την ίδια θέση στην ουσία επηρεάζει όλο αυτό το διάστημα τον γενέθλιο πλανήτη κι ας μην κάνει στη φάση της αναδρομής του όψη ακριβείας.
– Οι όψεις δεν αρκεί συχνά να ερμηνεύονται μεμονωμένα αλλά ως μέρος ενός μεγαλύτερου κύκλου. Π.χ. αν ο Κρόνος κάνει αντίθεση με τον Ήλιο μας, μπορεί να είναι μέρος μιας κατάστασης που ξεκίνησε όταν ο Κρόνος έκανε σύνοδο με τον Ήλιο μας. Για να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ είναι καλό να γυρίζουμε πάντα πίσω στην αρχή του κύκλου. Στην διαδικασία αυτή το αύξον τετράγωνο δεν έχει την ίδια ερμηνεία με το φθίνον τετράγωνο, ούτε το αύξον τρίγωνο έχει την ίδια ερμηνεία με το φθίνον τρίγωνο. Στην αύξηση του ο κύκλος πάντα περιέχει μεγαλύτερη βούληση και λιγότερη γνώση και στη μείωση του λιγότερη βούληση και περισσότερη γνώση.
– Συχνά τα θέματα προκύπτουν όχι από όψεις σε σημειοδότες οίκων, αλλά σε φυσικούς σημειοδότες ή σημειοδότες μεσοδιαστημάτων, κλήρων ή άλλων σημείων.
– Πάντα πρέπει να κατέχουμε καλά το γενέθλιο χάρτη του ατόμου πριν κάνουμε πρόβλεψη. Πρέπει να έχουμε παρατηρήσει τι πράγματα κάνει ο Κρόνος στο συγκεκριμένο χάρτη όταν κάνει όψεις πριν κάνουμε πρόβλεψη τι θα κάνει ο Κρόνος στην επόμενη όψη.
– Η γενέθλια τοποθέτηση ενός πλανήτη είναι αυτή που δίνει το τελικό αποτέλεσμα της όψης, όχι η διελαύνουσα όψη. Ένας Δίας μπορεί να κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο το γενέθλιο, αν ο Ήλιος αυτός όμως κάνει από τη φύση του τετράγωνο με τον Κρόνο, μπορεί και την ευκαιρία που του έρχεται να δειλιάσει να την πάρει. Το αντίθετο επίσης ένα τετράγωνο του Κρόνου από διέλευση στο γενέθλιο Ήλιο, όταν αυτός κάνει στο γενέθλιο τρίγωνο με το Δία, μπορεί από πρόκληση να μετατραπεί σε ευκαιρία από το άτομο.
– Τα αύξοντα τετράγωνα δηλώνουν μαχητικότητα και συχνά φέρνουν επιτυχίες κι ας είναι τετράγωνα. Τα φθίνοντα δηλώνουν παραίτηση και γι’ αυτό συχνά μπορεί να φέρνουν πιο αρνητικά γεγονότα.
– Είναι πολύ σημαντικό εν κατακλείδι να κατέχουμε καλά το γενέθλιο όπως πρέπει να ξέρουμε ένα αυτοκίνητο τι συμπεριφορά έχει πριν προβλέψουμε τι θα γίνει όταν βρέξει το απόγευμα. Ένα αυτοκίνητο με καλό κράτημα αδιαφορεί για τη βροχή. Από το γενέθλιο ξεκινούν τα περισσότερα. Παρόλα αυτά δεν ισχύει κατά τη γνώμη μου ότι μία όψη από διέλευση πρέπει να υπάρχει και στο γενέθλιο έστω παραλλαγμένη για να έχει αποτέλεσμα. Έχω δει στην πράξη ότι αυτό δεν ισχύει.
– Μάθετε καλά τους γενέθλιους χάρτες και πώς να βαθμολογείτε ένα πλανήτη για να ξέρετε πώς θα αντιδράσει στις διελεύσεις. Η σύγχρονη αστρολογία έχει κι αυτή βαθμολογίες έστω και διαφορετικές από την παραδοσιακή. Γωνιακοί πλανήτες, στα ζώδια τους ή στην έξαρση τους, με καλές όψεις με Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, ή Φώτα και καλές όψεις με Δία ή σύνοδο με Βόρειο Δεσμό γενικά θεωρούνται καλά τοποθετημένοι. Πλανήτες σε άτυχους οίκους (6, 8, 12), που δεν κάνουν όψη με ωροσκόπο, μεσουράνημα ή φώτα, έχουν τετράγωνα κυρίως φθίνοντα με Κρόνο, Πλούτωνα ή άλλους βαρείς πλανήτες κατά περίπτωση και δεν είναι σε ζώδια που έχουν τίτλους είναι επιβαρυμένοι και δεν θεωρούνται καλά τοποθετημένοι.
– Μάθετε τους σημειοδότες των θεμάτων αισθηματικών, επαγγελματικών, οικονομικών, όχι μόνο από πλευράς οίκων, αλλά και τους φυσικούς σημειοδότες, τα συσχετιζόμενα μεσοδιαστήματα και τους συσχετιζόμενους κλήρους.
– Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα εργαλεία μπορείτε να κάνετε πρόβλεψη ακριβείας με τις διελεύσεις και να βοηθήσετε και τον εαυτό σας και τους άλλους στην καθημερινότητα τους.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει περισσότερα και να δει και πολλά παραδείγματα ερμηνείας στο βιβλίο Μαθήματα Αστρολογίας 4 – Διελεύσεις που κυκλοφορεί από το www.il-piccolo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου