Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Λίγα λογια για τη Φαση της Σελήνης του Τρίτου Τέταρτου

Λίγα λογια για τη Φαση της Σελήνης του Τρίτου Τέταρτου

Διανύουμε πλέον την φάση της Σελήνης του Τρίτου Τέταρτου. Στη φάση αυτή οι σωματικές δυνάμεις προοδευτικά μειώνονται. Οι εξελίξεις των θεμάτων πάνε πιο αργά, καθώς η Σελήνη είναι πιο γρήγορη όταν είναι αύξουσα και πιο αργή όταν είναι φθίνουσα. Στη φαση αυτη εισερχεται επισης στην πλευρα της τροχιας της Γης που είναι προς τον Ήλιο και την Αφροδίτη. Ενω στην αύξουσα πλησιάζει προς τον Άρη. Έτσι σε αυτή τη φάση αυτό που δουλεύει καλύτερα είναι το διανοητικό στοιχείο μέσα απ το οποίο οδηγούμαστε σε συμπεράσματα και αποφάσεις και λιγότερο το στοιχείο της δράσης. 

Το τελευταίο τέταρτο έχει δύο υποπεριόδους, η δεύτερη των οποίων είναι η λεγόμενη βαλσαμικη Σελήνη. Αυτές τις τρεις τελευταίες μέρες του κύκλου οι δυνάμεις οι σωματικές μας εγκαταλείπουν το ίδιο και η επιθυμία για δράση. Στο τρίτο τέταρτο είναι κι η περίοδος συνήθως που επαναστατουμε. Αν η Πανσέληνος που προηγήθηκε δημιούργησε ρήξεις, εδώ θα γίνει το βήμα της αποχώρησης. Σταδιακά θα υπάρξει αποξένωση μέχρι με τη Νέα Σελήνη να ξεκινήσει δειλά κάτι νέο. 

Στο τρίτο τέταρτο η Σελήνη μεσουρανεί την ώρα που ο Ήλιος αναστέλλει. Άρα δεν μπορεί να ενεργήσει εύκολα καθώς επισκιάζεται από τον Ήλιο. Ειδικότερα την περίοδο της βαλσαμικης Σελήνης ανατέλλει μαζί με τον Ήλιο και είναι πλήρως υπό την επήρεια του. Γι αυτό όσοι έχουν γενέθλια φαση Σελήνης τρίτου τέταρτου δύσκολα αφήνονται στο ένστικτο. Γενικά τα πάθη είναι μειωμένα και το μυαλό κυβερνά την επιθυμία. Μπορεί όμως να κυριεύονται απο την άλλη από πάθη καταστροφής. Τη διάθεση να διαλύσουν ενα κοσμο που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. 

Έτσι η Φάση αυτή γεννά συχνά επαναστάτες. Ανθρώπους που φύσει είναι απαισιοδοξοι για την κοινωνία. Που δεν έχουν και πολύ διάθεση δημιουργίας. Περισσότερο προτιμούν να είναι παρατηρητές. Απ την άλλη τα άτομα με αυτή τη φάση είναι πιο κοινωνικά υπεύθυνα και τα πάνε καλύτερα με τις ομάδες. Δεν βιάζονται, δε ρισκάρουν και διδάσκονται από τις εμπειρίες των άλλων. Γι αυτό πολλοί θεραπευτές ανήκουν σε αυτή την κατηγορία γιατί παρατηρούν τον πόνο των άλλων και τον κάνουν αντικείμενο τους. 

Σαν στοιχείο θα λέγαμε ότι η Φάση αυτή αντιστοιχεί στον Αέρα. Οι άνθρωποι αυτής της φάσης έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους για τη ζωή σε μικρή ηλικία και συχνά μένουν προσκολλημένοι σε αυτά χωρίς διάθεση προσαρμογής. Ασχολούνται πολύ με το παρελθόν και δυσκολεύονται να το αφήσουν και να πάνε παρακάτω,  πράγμα πιο εύκολο για έναν τύπο αύξουσας Σελήνης. Γενικά τα άτομα αυτά ασχολούνται περισσότερο με τις ζωές των άλλων και λιγότερο με τη δική τους. Βλέπουν τη ζωή αποστασιοποιημενα ως "εμπειρία" και δεν ταυτίζονται με τις καταστάσεις. Είναι γενικότερα φάση κρυσταλλοποιησης. 

Είναι αλήθεια οτι στη φάση αυτή το άτομο θέλει να προσηλυτίσει τους άλλους στις ιδέες του, άλλοτε όμως έχει και το ίδιο κρίσεις συνείδησης. Σταυροφόρος και απόστολος μιας ιδέας απ τη μια, σε σύγχυση αξιών απο την άλλη. Θέματα πίστης σε ιδέες και αξίες παίζουν επίσης πολύ σε αυτον τον τύπο ανθρώπου. Στις δυσκολίες του το γεγονός ότι δέχεται δύσκολα κριτική και είναι ειρων.

Στον προοδευτικό χάρτη αυτή η φάση οδηγεί σε διάλυση δομών της προηγούμενης ζωής μας, και σταδιακή προετοιμασία του καινούριου. Γάμος, δουλειά μπορεί να νιώσουμε ότι τα έχουμε "σιχαθεί' πλέον και θέλουμε να πάνε στον αγύριστο.

Αξίζει να τελειώσουμε λέγοντας πως, αν στο γενέθλιο μεταξύ Σελήνης και Ήλιου υπάρχουν πλανήτες, είναι σημαντικοί για το τι θα αφήσει ως υστεροφημία το άτομο όταν φύγει απ τη ζωή του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου