Οι 7 ερμητικοί κλήροι είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γνωριστεί κάποιος με την τεχνική των Κλήρων και να μη θεωρεί τον Κλήρο της Τύχης ένα μεμονωμένο σημείο στο γενέθλιο χάρτη. Αν και όλα τα προγράμματα δε δείχνουν απευθείας τους κλήρους αυτούς, μπορείτε να βρείτε τις τιμές τους στο astro.com επιλέγοντας στο Extended Chart Selection στο Chart Drawing Style την επιλογή Hellenistic και όταν εμφανιστεί ο χάρτης, επιλέγοντας επάνω αριστερά PDF Additional Tables
- Κλήρος της (υλικής και συναισθηματικής) Τύχης :
Ωροσκόπος + Σελήνη - Ήλιος - Κλήρος του Πνεύματος ή του Δαίμονα, τύχη στην πνευματική, αυτογνωσιακή πρόοδο αλλά ίσως και το αποτύπωμα που αφήνει κάποιος στη ζωή φεύγοντας, το αποτύπωμα που είναι υπεράνω υλικών και αισθηματικών μικροτήτων και επιδιώξεων : Ωροσκόπος + Ήλιος - Σελήνη
- Κλήρος της Ανάγκης, τι αναγκάζεται να κάνει κανείς λόγω ανάγκης : Ωροσκόπος + Κλήρος της Τύχης - Ερμής
- Κλήρος του Έρωτα : Ωροσκόπος + Αφροδίτη - Κλήρος του Πνεύματος
- Κλήρος του Θάρρους : Ωροσκόπος + Κλήρος της Τύχης - Άρης
- Κλήρος της Νίκης : Ωροσκόπος + Δίας - Κλήρος του Πνεύματος
- Κλήρος της Νεμέσεως : Ωροσκόπος + Κλήρος της Τύχης - Κρόνος
Θυμίζουμε ότι αντίθετα με ότι διαβάζετε στα διάφορα αστρολογικά άρθρα εμπορικού ενδιαφέροντος, οι Κλήροι είναι αδιάφορο σε ποιο ζώδιο ή οίκο βρίσκονται. Αυτό που έχει σημασία είναι αν βρίσκονται σε σύνοδο ή αντίθεση με κάποιον πλανήτη. Τότε αυτός χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο τις υποθέσεις του συγκεκριμένου θέματος. Και συσχετίζει το θέμα του Κλήρου με τις ιδιότητες του πλανήτη και τις υποθέσεις του οίκου που βρίσκεται ή/και κυβερνάει.
ΥΓ: Ειδικότερα για τον Κλήρο της Τύχης προσωπικά εξετάζω και όψεις τριγώνου του Δία και τετράγωνα του Κρόνου επιπλέον των συνόδων ή αντιθέσεων.
ΥΓ1: Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχαία αστρολογία ο Ερμής δεν είναι απολύτως ουδέτερος πλανήτης, αλλά είναι μάλλον τρίτος κακεργέτης πίσω από τον Άρη και τον Κρόνο, συμβολίζοντας π.χ. την κλοπή, το ψεύδος και στην περίπτωση μας πιο πάνω την ανάγκη.
ΥΓ2: Υπενθυμίζουμε ότι στους 7 ερμητικούς κλήρους οι δύο πρώτοι είναι μεταξύ των Φώτων και του Ωροσκόπου, οι δύο που αφορούν ευεργέτες πλανήτες υπολογίζονται βάσει του κλήρου του Πνεύματος και οι άλλοι τρεις που αφορούν κακεργέτες πλανήτες υπολογίζονται βάσει του κλήρου της Τύχης (όπου Τύχη με την ευρύτερη έννοια, δε σημαίνει απαραίτητα Καλή Τύχη).
ΥΓ3: Στην αρχαία αστρολογία δεν υπήρχαν εξωκρόνιοι, άρα οι 7 ερμητικοί κλήροι σταματούν στον Κρόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου