Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Λιγα λογια για τη φαση της Σεληνης πρωτου τεταρτου

Λίγα λόγια για τη φάση της Σελήνης του πρώτου τετάρτου

Εισερχόμαστε από σήμερα στη φάση του πρώτου τετάρτου της Σελήνης. Οι φάσεις απεικονίζουν την αλλαγή οπτικής γωνίας του νου και της προσωπικότητας μας απέναντι στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα (Ήλιος) είναι αυτή που είναι, η τοποθέτηση μας απέναντι της όμως αλλάζει. Στη φάση του πρώτου τετάρτου τυχαίνει ώστε όταν δύει ο Ήλιος το βράδυ, η Σελήνη να μεσουρανεί. Άρα η Σελήνη είναι πολύ ισχυρή θα μπορούσαμε να πούμε. Αυτό σημαίνει ότι η γνώμη μας για ένα θέμα, η υποκειμενικότητα μας αρχίζει και γίνεται πολύ ισχυρή και αναζητεί επιβεβαίωση ανεξάρτητα από την πραγματικότητα. Κοιτάξτε τις δηλώσεις Ελλάδας και Τουρκίας για παράδειγμα να δείτε πώς ο τόνος σταδιακά οξύνεται όλο και περισσότερο. Από ένα σημείο και μετά δεν έχει σημασία η πραγματικότητα αλλά μόνο το πώς θα επιβεβαιώσουμε την οπτική μας γωνία. Βεβαίως αυτό θα οδηγήσει τελικά σε μια αναμέτρηση /επιβεβαίωση /διάψευση με την πραγματικότητα την ώρα της Πανσελήνου.

Η ταχύτητα της Σελήνης είναι επίσης μεγαλύτερη αυτή την περίοδο. Αυτό οδηγεί στο να τρέχουν οι εξελίξεις γρήγορα και να αναδιαμορφώνονται οι καταστάσεις και να αλλάζουν. Βλέπουμε πχ πώς αλλάζουν συνεχώς γνώμη οι ιθύνοντες για τη λειτουργία των σχολείων.

Γενικά είναι μια περίοδος τώρα που το εγώ των ανθρώπων προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί από το Όλον και να δείξει το "μπόι" του. Άρα είναι εύκολο να έχουμε δοκιμές και αστοχίες, κοκορομαχίες και έντονα φορτισμένες καταστάσεις .

Και εδώ παίζει ρόλο η γενέθλια φάση της Σελήνης βεβαίως. Αν έχουμε γεννηθεί σε φάση Σελήνης πρώτου τετάρτου θα μας επηρεάζει περισσότερο αυτή η κατάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου