Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Δραγωνικός ή Δρακωνικός Χάρτης

Ο Δραγωνικός χάρτης είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της Καρμικής Ανάλυσης μιας προσωπικότητας.

Χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην καρμική συναστρία, στην πρόβλεψη καρμικών γεγονότων (που δεν αποφεύγονται) και σε πολλές άλλες αστρολογικές υποθέσεις. Το βασικό όμως όφελος του Δραγωνικού Χάρτη είναι ότι αποσυνθέτει την ψευδαίσθηση του μοναδικού ωροσκοπίου, αυτό που η δυτική αστρολογία έχει χτίσει δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια με πολύ προσοχή, ότι δηλαδή καθένας είναι μία μοναδική προσωπικότητα με ένα μοναδικό γενέθλιο χάρτη, που καθορίζει τη μοίρα του.

Η ύπαρξη του Δραγωνικού Χάρτη μας δείχνει ότι το ατομικό ωροσκόπιο δεν είναι ένα αλλά πολλά και τα οποία συνδέονται και διατρέχουν το ένα το άλλο σαν πέπλα (multi layer) που επικαλύπτουν σωρευτικά το κενό σημείο της μη μετρήσιμης συνειδητότητας. Μέρος μιας σειράς τέτοιων πέπλων, όπως ο Αστρικός Ζωδιακός, ο Αντίστροφος Τροπικός, ο Αντίστροφος Αστρικός και ενδεχομένως και άλλοι, ο Δραγωνικός Χάρτης αποβάλλεται σταδιακά, όπως και οι υπόλοιποι έως ότου σε κάποιο μακρινό χρονικό διάστημα να μείνει μόνο απέναντι μας και μέσα μας το μετρήσιμο κενό σημείο της συνείδησης.

Έτσι κι ο Δραγωνικός χάρτης σοκάρει σε πρώτη φάση γιατί μας λέει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είμαστε το ζώδιο που λέει ο κανονικός χάρτης μας, ούτε η Σελήνη μας βρίσκεται εκεί, ούτε η Αφροδίτη, ούτε ο Άρης. Ένας άνθρωπος που νομίζει ότι είναι Καρκίνος, μπορεί να είναι Λέων, ένας Λέων μπορεί να είναι Παρθένος, ένας Ιχθύς να είναι Τοξότης κι ένας Αιγόκερως να είναι Ταύρος. Μοιάζει η συνειδητοποίηση των ποιοτήτων του Δραγωνικού σαν τη συνειδητοποίηση εκείνου του πρωταγωνιστή της ταινίας, που μαθαίνει για πρώτη φορά ότι κουβαλάει έναν ξενιστή μέσα του.

Η μεγάλη ωφέλεια του Δραγωνικού Χάρτη από πλευράς αυτογνωσίας είναι ότι μας δίνει ένα συνεχές εργαλείο αυτοπαρατήρησης, που μας επιτρέπει κάθε φορά να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να αποκτούμε σταδιακά αυτεπίγνωση.

Ρωτώντας κάθε φορά "αυτό που κάνω τώρα σε ποιο ζώδιο αντιστοιχεί; Στο τροπικό ή στο δραγωνικό;" έχουμε ένα σίγουρο και ασφαλές τρόπο να ελέγχουμε συνεχώς τον εαυτό μας και να εντοπίζουμε εάν η εστίαση μας είναι στο εδώ και τώρα του τροπικού μας χάρτη ή στο παρελθόν και στην κρυσταλλοποιημένη μας αυτοαντίληψη που κουβαλάμε στις μνήμες μέσα μας, την ψευδαίσθηση δηλαδή που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας.

Για να δυσκολέψει την αυτογνωσία μας βέβαια συχνά ο δραγωνικός χάρτης μοιράζεται αρκετά ζώδια ίδια με τον τροπικό έτσι ώστε να νομίζουμε ότι μας βγαίνει π.χ. η Αφροδίτη στο Λέοντα, αντί για τον δραγωνικό Ήλιο στο Λέοντα. Εδώ κρίνεται επί της ουσίας όμως και η βαθιά γνώση των αστρολογικών συμβόλων, έτσι ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά. Ενώ ο συνδυασμός δραγωνικού και τροπικού κάτω από διελεύσεις, όταν αντιπαραβάλλεται επανειλημμένα με τα γεγονότα, αποκαλύπτει με αποστασιοποιημένο τρόπο την επανάληψη των καρμικών συμπεριφορών, έτσι ώστε να μην μπορούν να αμφισβητηθούν και να τις μπερδέψουμε με άλλες τροπικές πλανητικές θέσεις στο ίδιο ζώδιο.

Για να παράγετε τον Δραγωνικό Χάρτη σας, θα πρέπει να βρείτε πού βρίσκεται ο βόρειος δεσμός στον τροπικό σας χάρτη. Να βρείτε μετά πόσες μοίρες χρειάζεται να προχωρήσετε το Βόρειο Δεσμό μπροστά ή πίσω, ώστε ο Βόρειος Δεσμός να είναι πάντα στην 0 μοίρα του Κριού. Και μετά να μετακινήσετε κι όλους τους υπόλοιπους πλανήτες τις ίδιες μοίρες και στην ίδια κατεύθυνση. Σημειώστε ότι ο χάρτης σας δεν πρόκειται να αλλάξει όσον αφορά τις θέσεις σε οίκο ή τις αστρολογικές όψεις. Το μόνο που θα αλλάξει είναι τα ζώδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου