Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η προοδευτική Σελήνη στους Οίκους του Γενέθλιου Χάρτη

Η προοδευτική Σελήνη στους Οίκους του Γενέθλιου Χάρτη

Η θέση της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με τους οίκους του γενέθλιου χάρτη είναι μία σημαντική ένδειξη αλλαγής στην πορεία της ζωής μας, εγκατάλειψης παλιών δραστηριοτήτων και έναρξης νέων. Ειδικά στην περίοδο μετάβασης από ένα γενέθλιο οίκο σε άλλο, βρισκόμαστε σε μία περίοδο αλλαγής που μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια, ειδικά αν συνδυαστεί με εκλείψεις ή διελεύσεις πάνω στην προοδευτική Σελήνη.

Την προοδευτική Σελήνη μπορεί να τη βρει κανείς από μία οποιαδήποτε εφαρμογή ωροσκοπίου, όπως στις ιστοσελίδες astro.com ή myhoroscope.gr ή από το αστρολογικό πρόγραμμα solar fire. To ζώδιο της προοδευτικής Σελήνης παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο για τις τάσεις και τις συνήθειες που θα αναπτύξουμε για την επόμενη διετία-τριετία. Στις σχέσεις είναι σημαντικό να ξέρουμε την πορεία της προοδευτικής Σελήνης του συντρόφου, για να προβλέψουμε αλλαγές που θα θελήσει να κάνει στη ζωή του και να είμαστε κι εμείς προετοιμασμένοι αναλόγως.

Εν συντομία η θέση της προοδευτικής Σελήνης σε οίκο μπορεί να φέρει τάσεις όπως οι παρακάτω:

Στον 1ο οίκο: Περίοδος που συνιστά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή ενός ατόμου. Μετά τη θλίψη του 12ου οίκου δείχνει να αφήνει πίσω του το άτομο την απαισιοδοξία και να γίνεται πάλι πιο ενεργητικό. Ωστόσο η ενεργητικότητα προς το παρόν είναι χωρίς σκοπό, έχει χαρακτήρα δοκιμής. Το άτομο δρα για να δράσει, για να ξανανιώσει ζωντανό, για να ξεφύγει από τις αποτυχίες της προηγούμενης περιόδου. Ανακαλύπτει επίσης ταλέντα του ή ικανότητες που δεν ήξερε ότι είχε. Περίοδος εξερεύνησης της σεξουαλικότητας επίσης.

Στον 2ο οίκο: Στο διάστημα αυτό το άτομο περνάει από διάφορες περιπέτειες στα οικονομικά του. Ίσως χρειαστεί να κάνει μία δεύτερη δουλειά για να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις ή ίσως πρέπει να μάθει να ελέγχει τα έξοδα του. Μπορεί να είναι σε φάση να πάρει τον πρώτο του μισθό και να κάνει τα πρώτα του "μεγάλα έξοδα" στη ζωή του (π.χ. να πάρει τηλεόραση ή υπολογιστή με τα πρώτα δικά του χρήματα). Δεδομένου ότι η Σελήνη εκτός από ψυχική ενέργεια δίνει και αμφιταλάντευση και ρευστότητα, ζητούμενο είναι εδώ και η ισορροπία εσόδων εξόδων.

Στον 3ο οίκο: Το άτομο κάνει τα πρώτα του βήματα σε μία καινούρια κοινωνία. Σαν μικρό παιδί ίσως πάει σχολείο πρώτη φορά, μεγαλύτερος ίσως μετακομίσει σε μία νέα γειτονιά ή άλλη πόλη. Περίοδος εξερεύνησης, του επιτρέπει να γνωρίσει τη νέα του περιοχή. Ίσως επίσης παίρνει για πρώτη φορά μεταφορικό μέσο ή δίπλωμα οδήγησης.

Στον 4ο οίκο: Το άτομο εξετάζει το θέμα της κατοικίας του. Ίσως είναι η πρώτη φορά που ένας νέος φεύγει για να μείνει σε δικό του σπίτι, ίσως κανείς φεύγει από ένα μικρό διαμέρισμα για κάτι καλύτερο. Ο προσωπικός χώρος γίνεται σημαντικό, το άτομο περνάει αρκετό διάστημα μόνο του στο σπίτι ή ξοδεύει χρήματα γι' αυτό ή γενικά για την ποιότητα ζωή του. Αν η σύντροφος για παράδειγμα έχει τέτοια προοδευτική Σελήνη, θα θέλει πιθανότατα μία μετακόμιση ή μία ανακαίνιση αυτή την περίοδο

Στον 5ο οίκο: Περίοδος ερωτικών πειραματισμών. Το άτομο κάνει πολλές γνωριμίες, ενίοτε και παράλληλες με μικρή συνήθως διάρκεια. Σκέφτεται ίσως πρώτη φορά το θέμα του απογόνου, ενώ έρχεται πιο κοντά γενικότερα στη σεξουαλικότητα του με την οποία συμφιλιώνεται ή έρχεται αντιμέτωπος.

Στον 6ο οίκο: Το άτομο δίνει πολύ έμφαση σε θέματα της δουλειάς του. Η δουλειά του γίνεται πολύ σημαντική και ασχολείται πολύ χρόνο μαζί της. Αντλεί αυτοεκτίμηση από κει και αποδοχή. Ενδεχομένως να συνδεθεί πιο στενά με τους συναδέλφους με τη δουλειά αυτή την περίοδο. Ενδεχομένως να ταυτίζεται και να παίρνει πιο προσωπικά αυτά που συμβαίνουν στη δουλειά του.

Στον 7ο οίκο: Καλή θέση για ομαλότητα στις σχέσεις. Διάγουμε μία περίοδο που δίνουμε σημασία στο σύντροφο και τη σχέση και την υποστηρίζουμε. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί του και ίσως παντρευόμαστε ή προχωράμε σε συμβίωση. Ανάλογα με το ζώδιο φαίνεται και πώς περνάμε τον κοινό μας χρόνο μαζί (π.χ. με Τοξότη, ταξιδεύουμε πολύ μαζί του).

Στον 8ο οίκο: Το άτομο περνάει από αισθηματικές δυσκολίες. Πιθανοί χωρισμοί, αλλαγές σχέσεων από τη μία στην άλλη, οικονομικά και αισθηματικά ξεκαθαρίσματα που συνήθως έχουν σημαντικό κόστος. Την περίοδο αυτή δεν μπορούμε να κρύψουμε προβλήματα κάτω από το χαλί, οπότε εάν ο σύντροφος έχει την προοδευτική του Σελήνη στον 8ο οίκο, θα πρέπει να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι.

Στον 9ο οίκο: Το άτομο αρχίζει και δραστηριοποιείται περισσότερο πνευματικά. Μπορεί να γράψει τα πρώτα του βιβλία, να αρχίσει τα πρώτα του μαθήματα, να αρχίσει για πρώτη φορά να διδάσκει. Επίσης αρχίζει να δραστηριοποιείται ιδεολογικά (π.χ. σε κάποιο κόμμα) και να βγαίνει έξω από τη βάση του κάνοντας ταξίδια επαγγελματικά ή για ιδεολογικούς λόγους. Αν ο σύντροφος έχει την προοδευτική του Σελήνη σε έναν τέτοιο οίκο για παράδειγμα, θα θέλει να ταξιδεύει περισσότερο.

Στον 10 οίκο: εμφανίζει μία διάθεση να αναλαμβάνει πολλές ευθύνες. Εργασιομανία και πολλές νέες δουλειές αυτή την περίοδο. Αν είναι ο σύντροφος σας αυτός, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πολλές ώρες απουσίας από το σπίτι. Περίοδος ιδιαίτερης προβολής με σχετική άνεση από μέρους του ατόμου να αναλάβει αυτό το ρόλο.

Στον 11ο οίκο: εμφανίζει μία διάθεση να προσφέρει περισσότερο αλτρουιστικά. Γίνεται πιο ταπεινός και πιο δημοκρατικός, ενώ δημιουργεί γύρω του ομάδες ή συμμετέχει σε αυτές. Σε σχέση με την προηγούμενη θέση της, αποφεύγει πλέον θέσεις εξουσίας και αποφεύγει να είναι αυτός που προβάλλετε περισσότερο. Μπορεί να αναπτύξει υγιείς φιλίες.

Στον 12ο οίκο: διάθεση να αποσυρθεί κανείς από το προσκήνιο, να ξεκουραστεί και να μειώσει τις επαφές με πολύ κόσμο. Εάν ήταν κοινωνικός νωρίτερα στον 11ο οίκο, μπορεί να φανεί στους δικούς του ανθρώπους, ότι κάτι του συμβαίνει γιατί πλέον αποδιώχνει φίλους και περικόπτει εξόδους που έκανε παλιά. Μία μελαγχολία υπάρχει γενικά στη διάθεση. Πιθανόν να πρέπει να ασχοληθεί με θέματα της υγείας του. Καρμικά θέματα ίσως τελειώνουν στη ζωή του. Παιδικά όνειρα, δουλειά πολλών ετών, κάποιος γονιός ίσως αποχωρεί με αυτή τη θέση.

ΥΓ: Από προσωπική παρατήρηση έχουμε δει ότι στη θέση της προοδευτικής Σελήνης σε οίκο δουλεύει πολλές φορές συμπληρωματικά και το σύστημα οικοθεσίας ίσων οίκων. Ενώ εξωτερικά δηλαδή οι αλλαγές στη ζωή μας μπορεί να αρχίσουν συμβαίνουν μόλις η προοδευτική Σελήνη πιάσει την ακμή ενός οίκου στο σύστημα Placidus, η συνειδητοποίηση αυτής της αλλαγής από το άτομο μπορεί να έρχεται όταν η προοδευτική Σελήνη πιάσει την ακμή ενός οίκου στο σύστημα ίσων οίκων.

Για παράδειγμα ένα άτομο με ακμή 12ου στις 28 μοίρες Κριού στο σύστημα Placidus και ακμή 12ου 4 μοίρες Ταύρου στο σύστημα ίσων οίκων, μπορεί να αρχίσει να έχει θέματα υγείας μόλις η προοδευτική Σελήνη πιάσει τις 28 Κριού, αλλά συνειδητοποιεί και ενστερνίζεται την αλλαγή που πρέπει να κάνει στην προσοχή του, όταν η προοδευτική Σελήνη φτάσει στις 4 μοίρες του Ταύρου.

Ομοίως ένα άτομο με ακμή 9ου στις 24 Αιγόκερω κατά το σύστημα Placidus και ακμή 9ου 4 Υδροχόου κατά το σύστημα ίσων οίκων μπορεί να αρχίσει να διδάσκει όταν η προοδευτική Σελήνη φτάσει στις 24 Αιγόκερω, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι γίνεται δάσκαλος και να το ενστερνιστεί όταν η προοδευτική Σελήνη πάει στις 4 Υδροχόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου