Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Οι εκλειψεις κι ο Ηλιακος κι ο Σεληνιακος ανθρωπος

 Ένα ζήτημα που παραβλέπεται συνήθως στη μελέτη των εκλείψεων είναι το αν συμβαίνουν προς την κατεύθυνση του Βόρειου ή του Νότιου Δεσμού. Είναι σημαντικό να το ξέρουμε, γιατί μας δίνεται ένα σημαντικό κλειδί ερμηνείας. Οι εκλείψεις στο Βόρειο Δεσμό είναι εκλείψεις που αφορούν το μέλλον και ο σεληνιακός παράγοντας της αβεβαιότητας έχει να κάνει με μία αλλαγή που έρχεται αλλά δεν ξέρουμε τι είδους θα αλλαγή θα είναι.

Αντίθετα οι εκλείψεις του Νότιου Δεσμού αποσαρθρώνουν μία ήδη υπάρχουσα κατάσταση που μέχρι τότε φαινότανε διαρκής...

(Σε σχέση με αυτό εξετάζουμε βεβαίως πάντα το ζώδιο της Σεληνης)

Το δύσκολο να καταλάβουμε είναι ότι εκλείψεις λειτουργούν σεληνιακά, που σημαίνει όχι ξεκάθαρα. Νιώθουμε ότι κάτι χάλασε ή νιώθουμε ότι κάτι έρχεται, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα, δεν υπάρχει το αίσθημα της σιγουριάς. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο στη διαχείριση. Η ασάφεια...

Οι πλανήτες που θα έρθουν στη συνέχεια να κάνουν διέλευση πάνω στις μοίρες της έκλειψης είναι αυτή που θα εξειδικεύσουν είτε το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το μέλλον είτε το πώς θα καταλήξει το αβέβαιο παρελθόν.

Οι εκλείψεις του Νότιου Δεσμού αντίθετα αφήνουν ένα αίσθημα εσχάτης προδοσίας... Κάτι που θεωρούσαμε δικό μας φεύγει (συχνά κοροιδευτικά εξαρτάται κι από την εμπλοκή των άλλων πλανητών), κάποιος που στηριζόμασταν πάνω του μας πρόδωσε, η πορεία που είχαμε στη ζωή μας άλλαξε.

Ειδικά για όσους δε δουλεύουν πολύ με τη Σελήνη, αλλά είναι ηλιακοί άνθρωποι (βάζουν στόχους, τρέχουν, κάνουν, δείχνουν) είναι πολύ πιθανό να πιαστούν στον ύπνο, από πράγματα που συνέβαιναν, αλλά επέλεγαν να τα αγνοούν...

Στις εκλείψεις του Βόρειου Δεσμού αντίθετα οι ίδιοι "ηλιακοί" άνθρωποι ανταποκρίνονται πιο θετικά, ενώ οι "σεληνιακοί" τις φοβούνται και διστάζουν να προχωρήσουν στο άγνωστο...

Μην ξεχνάτε ο ηλιακός άνθρωπος φοβάται το άγνωστο, αλλά αντιδρά σε αυτό αποφασίζοντας να το δημιουργήσει αντί να κάθεται να περιμένει πότε θα αλλάξουν οι συνθήκες, ενώ ο σεληνιακός φοβάται τις αντιδράσεις και περιμένει πάντα τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα.

Ο ηλιακός άνθρωπος πιστεύει στην ικανότητα του να (συν)διαμορφώσει το μέλλον. Ο σεληνιακός πιστεύει περισσότερο μόνο στην ικανότητα του να προσαρμόζεται στις συνθήκες που βάζουν οι άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου