Για τη Λίλιθ έχουν ειπωθεί πολλά από πολλούς με ιδιαίτερη έμφαση στα γνωστά θέματα της "κακιάς γυναίκας", της "αντροχωρίστρας", της μνηστής του εξαπωδώ, κ.ο.κ.
Το σύμβολο της Λίλιθ όμως δεν έχει μελετηθεί επαρκώς επιστημονικά από την αστρολογική κοινότητα, παρά περισσότερο επηρεαζόμαστε από τους μεταφυσικούς συνειρμούς που μας φέρνει το συγκεκριμένο όνομα και αρχίζουμε να αραδιάζουμε όλες τις μεσαιωνικές προκαταλήψεις για τη Λίλιθ.
Ποιος έχει μελετήσει για παράδειγμα και διαπιστώσει το γεγονός ότι η Λίλιθ συνδέεται στην περιφορά της με τον αριθμό 9; Πράγματι η Λίλιθ αλλάζει ζώδιο κάθε 9 μήνες ενώ κάνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε 9 περίπου χρόνια.
Και μόνο αυτή η τάση της να έχει περιφορά σε αριθμό που δε διαιρείται με το δύο, δείχνει μία τάση να απαγκιστρωθεί από το αρσενικό αρχέτυπο του ηλιακού 12. Παρόμοια απαγκίστρωση αποπειράται και ο Κρόνος βέβαια, που διατρέχει το ζωδιακό σε αριθμό πολλαπλάσιο του 7, αλλά και η προοδευτική Σελήνη, που ακολουθεί παρόμοια περιφορά. Εν μέρει πετυχημένα βέβαια, καθώς συνεχίζουν και χρειάζονται το έτερο πολλαπλάσιο του 4. Αντίθετα ο Δίας, ως υπάκουος διάδοχος πρίγκιπας του Ήλιου, ακολουθεί κι αυτός περιφορά σε πολλαπλάσιο του 12, έστω κι αν είναι σε ετήσια κι όχι μηνιαία βάση.
Όσον αφορά το 9 όμως δε φαίνεται να έχουμε άλλον πλανήτη που να ακολουθεί αυτό το πρότυπο (για το 5 και το 8 έχουμε την περιφορά της Αφροδίτης, που διανύει μία τροχιά σε σχήμα πεντάλφα σε 8 χρόνια, ενώ για τον Ερμή έχουμε τον αριθμό τρία και το εξάστερο άστρο του Δαβίδ, που σχηματίζει η τροχιά του).
Το 9 όμως δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο. Είναι ο αριθμός των μηνών της κύησης. Γιατί δεν έχουμε συνδέσει άραγε ποτέ το γεγονός ότι η κύηση διαρκεί όσο διαρκεί η παραμονή της Λίλιθ σε ένα αστρολογικό ζώδιο; Μάλιστα ο αριθμός μηνών της κύησης είναι 9 μόνο για τον άνθρωπο, άρα η Λίλιθ ως αρχέτυπο σχετίζεται άμεσα με το ανθρώπινο είδος και όχι τυχαία συνδέεται με την πρώτη γυναίκα του Αδάμ.
Επιπλέον μία πλήρης περιφορά της Λίλιθ γύρω από το ζωδιακό διαρκεί 9 χρόνια. Συνεπώς, εάν καταργούσαμε τον κανόνα του 10 και εισάγαμε ένα κανόνα που οι κύκλοι θα ήταν εννεατείς, θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε ζωδιακές θέσεις της Λίλιθ.
Απίθανο; Ίσως και όχι, καθώς από όσο γνωρίζουμε στην Αριθμολογία έχουμε ήδη τον κύκλο των 9 ετών. Άρα δεν εισηγούμαστε κάτι πρωτότυπο. Ιδιαίτερα που, αν ισχύει αυτή η αντιστοίχιση, προκύπτει επιπλέον ότι ούτε το αριθμολογικό πρότυπο ταιριάζει στα αρσενικά πολλαπλάσια του 2 (και λογικά, αφού εφευρέθηκε σε μία θηλυκή πολιτισμικά κουλτούρα στην Ινδία).
Τα παραπάνω μας δείχνουν ότι η Λίλιθ είναι ένα αστρολογικό πρότυπο, το οποίο δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς και δεν έχουν εντοπιστεί οι αστρονομικοί συμβολισμοί του. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει καλύτερη μελέτη του και αντιπαραβολή με γεγονότα για να έχουμε μία πιο ρεαλιστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη επεξήγηση του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου