Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Διευκρινίσεις για την προσέγγιση της Καρμικής Αστρολογίας που ακολουθούμε...

Μερικές διευκρινίσεις για την προσέγγιση της Καρμικής Αστρολογίας που ακολουθούμε και έχετε δει όσοι συμμετείχατε στα σεμινάρια μας.
1. Η προσέγγιση που κάνουμε στα μαθήματα δεν ασχολείται με το τι ήταν ο καθένας από μας στην προηγούμενη ζωή του.
2. Η ίδια η φιλοσοφία του Κάρμα ακόμα και στην ίδια την Ινδία δεν είναι σύμφωνη για το ρόλο του Κάρμα. Άλλοι λένε ότι διατηρείται στον άνθρωπο, άλλοι ότι μεταδίδεται σε άλλον τη στιγμή του θανάτου (όσοι έχετε δει το Fringe ίσως κάτι σας θυμίζει)
3. Η Θεοσοφία βασίστηκε σε μία πλατωνική στην ουσία διδαχή ότι γίνεται επανενσάρκωση των νεαρών ψυχών κάθε 700 χρόνια και των παλαιοτέρων κάθε 1000. Επομένως με κανένα τρόπο, αν δεν είμαι μαθητής Δασκάλου, δεν μπορεί στην προηγούμενη ζωή μου να ήμουν ο Μέγας Ναπολέων, όπως βγάζουν τα διάφορα τεστάκια.
4. Ένα δίδαγμα που δίνει η Θεοσοφική Διδασκαλία είναι ότι ο χρόνος είναι αδιάφορος στην επιλογή του Κάρμα. Συνεπώς, όταν βλέπουμε καρμικά ένα χάρτη δεν κοιτάζουμε σώνει και καλά "την προηγούμενη ζωή", αλλά κοιτάζουμε εκείνες τις πληροφορίες "από παρελθούσες ζωές" που χρησιμοποιήσαμε στην τρέχουσα.
Για να το πούμε πιο απλά, όταν ετοιμαζόμαστε να βγούμε το βράδυ, φοράμε "εκείνα τα μποτάκια, που είχαμε ξαναφορέσει στο περσινό πάρτι", "το βραχιόλι που μας είχε κάνει δώρο ο πρώην εραστής", "τα σκουλαρίκια που μας χάρισε στα 17βδομα γενέθλια ο μπαμπάς μας" και "το δαχτυλίδι που μας χάρισε η κολλητή μας, πριν φύγει για πάντα στην Αυστραλία".
Παίρνουμε δηλαδή εκείνα τα εφόδια που κρίνουμε ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτό που έχουμε να κάνουμε. Εφόδια που μπορεί να συναποτελούν ένα "ποτ πουρί" από πολλές εμφανίσεις μας σε τούτο το μάταιο κόσμο. Επιπλέον σε αυτό - πρέπει να πούμε για τους πιο προχωρημένους - δεν αφηνόμαστε τελείως χύμα, αλλά "κάποιοι" μας ελέγχουν και παρεμβαίνουν στο τι και πόσα μπορούμε ή πρέπει να πάρουμε μαζί μας.
Όσον αφορά τις συναστρίες και τις λεγόμενες "καρμικές σχέσεις" και πάλι η όποια "καρμική σύνδεση" δεν περιγράφεται ως "στην προηγούμενη ζωή είχατε σχέση", αλλά ότι "ο ρόλος του ατόμου αυτού είναι να σου μάθει κάτι που έχεις ξεχάσει και αφορά τις σχέσεις".
Το κάρμα αντιμετωπίζεται λοιπόν ως μελλοντικό μάθημα, υπό συγκεκριμένους περιορισμούς, όχι ως ιστοριούλα Ταξίδι στο Χρόνο.
Αυτά για όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο και θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου