Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Λιγα λογια για την Αφροδιτη στο Σκορπιο

Για την Αφροδίτη στο Σκορπιό

H θέση της Αφροδίτης σε αυτό το ζώδιο δεν είναι και η καλύτερη. Αν δούμε τις κλασσικές θέσεις που η Αφροδίτη είναι σε καλή θέση (Ταύρος, Ζυγός, Ιχθείς) θα δούμε ότι οι πλανήτες που κυβερνούν ή έχουν έξαρση σε αυτά τα ζώδια εκτός από την Αφροδίτη είναι η Σελήνη (στοργή, ασφάλεια), ο Κρόνος (δικαιοσύνη, "πρόσωπο" στην κοινωνία) και ο Ποσειδώνας (ρομαντισμός, έρωτας). Αντίθετα στο Σκορπιό οι πλανήτες που έχουν δυνάμεις είναι ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας. Καμία σχέση δηλαδή με τις συνήθεις επιθυμίες της Αφροδίτης (ένας καλός άντρας να με φροντίζει, να μ αγαπάει και να με έχει αποκαταστήσει).

Με μια τέτοια θέση επομένως είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τέτοιου ειδους επιθυμίες και αντ' αυτού δίνεται διέξοδος θα δίνεται μόνο σε υποψηφιότητες που συνήθως η Αφροδίτη αποφεύγει. Άτομα που δεν κατασταλάζουν, έχουν κάποιου είδους δέσμευση (παντρεμένοι, παιδιά), έχουν έντονο πάθος, αλλά είναι και επιθετικοί σε βαθμό που ξεφεύγει. 

Το καλύτερο για μία τέτοια Αφροδίτη θα ήταν να βλέπει τις σχέσεις σαν μία περιπέτεια. Μία περιπέτεια - εμπειρία που όμως δεν περιμένουμε μετά να έχει ανάλογη συνέχεια. 

Για θέματα που δεν άπτονται των αισθηματικών η θέση αυτή της Αφροδίτης μπορεί επίσης να φέρει κάποια ζητήματα. Ανάλογα με τον οίκο που κυβερνάει στο γενέθλιο χάρτη, μπορεί να προκαλέσει διάφορες καταστάσεις. Αν για παράδειγμα κυβερνάει τον 6ο οίκο, μπορεί να δώσει ατονία σε θέματα υγείας. Η κάποια ασθένεια, που ενώ δε δείχνει σοβαρή, τραβάει σε διάρκεια. Αν κυβερνάει τον 2ο οίκο, επιβαρύνσεις σε οικονομικά θέματα. Ή κάποια χρήματα που όλο θα 'ρθουν κι όλο δεν έρχονται. Αν κυβερνάει τον 3ο οίκο, κάποιες δύσκολες επαφές με γείτονες ή αδέλφια. Η δυσκολία προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι οι επαφές "τραβάνε", τα ζητήματα δεν τελειώνουν και βαλτώνουν. Δεν είναι τόσο ότι γίνονται συγκρούσεις, αν και φαίνεται ότι δεν υπάρχει και πολύ συμπάθεια. Ο ανταγωνισμός όμως γίνεται έμμεσα και με δηλώσεις ή επηρεασμό τρίτων όχι με άμεση σύγκρουση.

Το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια θέση της Αφροδίτης απαιτεί υπομονή. Η επιτυχία θα κριθεί στο τέλος καθώς τα ζητήματα που θα θέσει θα είναι ένας μικρός μαραθώνιος. Και θα κερδίσει αυτός που θα δείξει μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά, όχι αυτός που θα κάνει την καλύτερη εκκίνηση.

Μια αλλη διάσταση της Αφροδίτης ως πλανήτη είναι αυτή που σχετίζεται με τη συναισθηματική νοημοσύνη. Αν η Αφροδίτη αυτή είναι στο Σκορπιό συχνά μια διάσταση της είναι να κατανοεί άμεσα και διαισθητικά την ανάγκη να διακόψει σχέσεις ή συνεργασίες που δεν τραβάνε. Ή να διαταράξει ισορροπίες που είχε ως τώρα και να τολμήσει συνεργασίες που ως τώρα της φαίνονταν ότι δεν έκαναν γι' αυτήν. Δεν είναι σίγουρο ότι αυτές οι συνεργασίες θα ευοδώσουν αλλά όταν η Αφροδίτη αυτή να νιώθει ότι έχει βαλτώσει από αδράνεια καταλαβαίνει ότι πρέπει να κάνει κάτι να ξεκουνηθεί. Τα εξωτερικά αποτελέσματα βέβαια θα είναι όπως τα περιγράψαμε στην πιο πάνω. Από εσωτερικής πλευράς όμως ενδεχομένως ίσως η Αφροδίτη να νιώσει στο τέλος ευχαριστημένη που βρήκε το θάρρος να κάνει τις ρήξεις που έπρεπε.

Υγ: Μερικές ακόμη επιρροές ανάλογα με τους οίκους που κυβερνά αυτή η Αφροδίτη. Δηλαδή τους οίκους που στην ακμή τους έχουν ζώδιο Ταύρο ή Ζυγό.

Τον 7ο: Συνεργάτες που τρώνε πολύ χρόνο

Τον 12ο: Έλλειψη καλής διάθεσης

Τον 5ο : Σας "τρέχει" ένα παιδί, ένα φλερτ που τραβάει χωρίς να ολοκληρωνεται, μια δυσκολία στο να σας βγει κάτι καλλιτεχνικά. 

Τον 10ο : Μπορεί να δίνει κάποιες υποσχέσεις στα επαγγελματικα οι οποίες όμως να μην είναι πολύ ειλικρινείς και να πάνε απο αναβολή σε αναβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου